21-23. JUNI 2024.

Bjelašnica, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

21-23. JUNI 2024.

Bjelašnica, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

21-23. JUNI 2024.

Bjelašnica, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Previous slide
Next slide

CRNA STAZA

105 km / +5.800 m

Prva Vučko Trail staza od 100+km. Puno je truda i rada uloženo da bi vidjela svjetlo dana – 8 godina da budemo precizni. Sada vas pozivamo, da testirate svoje sposobnosti i dopustite si da vas povedemo na ovo nezaboravno putovanje. Bjelašnicu i Visočicu, Bosnu i Hercegovinu, milenijima i stoljećima Rakitnica spaja i razdvaja na ovom mjestu. Da li u sebi imate dovoljno straha, nade i respekta za VT 100k?

CRVENA STAZA

60 km / +3.700 m / 3 ITRA POINTS

Trail na kojem se moralo dobro paziti kuda se ide, da visinska ne bi otišla preko +4000m. Drugo lice Bjelašnice, stari putevi i još starije legende, kanjon Rakitnice i oštri greben Visočice. Sve to, začinjeno pejzažima koji oduzimaju dah, te stećcima koji vire sa svih strana. Neodoljivo podsjeća na naše pretke što su ovaj trail odrađivali svakim danom za doručak, ganjajući ovčice po planinaskim proplancima.

PLAVA STAZA

40 km / +1.800 m / 2 ITRA POINTS

Idealan trail za one koji žele pokušati sa nešto umjerenijom kilometražom, a opet žele osjetiti uzbuđenje, avanturu, napor i prekrasne vidike. Selo Lukomir kao jedna od odrednica, te Studeni potok i tragovi aždahe daju posebnu notu, te tjeraju na što skoriji završetak. Ipak nije mudro zanoćiti uz sve te priče.

ZELENA STAZA

13 km / + 650 m

Opuštena varijanta sa sve i svakog, bez prevelike visinske razlike i sa ugodnim ambijentom i stazom. Trail je trčljiv, ali omogućava i klasičan planinarski pristup te uživanje u prirodi u opuštenoj kružnoj turi. Za sve koji bi voljeli probati ali misle da ne mogu, ali i one kojima su ove distance takmičarske ili jednostavno žele odraditi jači trening.

Naslovna 1

PREUZIMANJE STARTNIH PAKETA

Svoje startne brojeve i pakete možete preuzeti prema sljedećem rasporedu: utorak, 18.06.2024., od 17:00 do 22:00h (Concept Store KUTCHA, Skenderija 15, Sarajevo) – SVE TRKE petak, 21.06.2024., od 18:00 do

Više »
Naslovna 3

PARKING I PREVOZ NA START

Parking sa ograničenim brojem mjesta se nalazi u blizini starta i cilja trke, na prostoru Javorovog dola. Zbog uskog pristupnog puta i ograničenih kapaciteta, preporučujemo da vozila ostavite na raspoloživim

Više »
Naslovna 4

SMJEŠTAJ VT 2024.

Zasve učesnike Vučko traila i njihovu pratnju, organizator je dogovorio popuste u određenim smještajnim objektima, a više pogledajte na ovom linku – SMJEŠTAJ.  

Više »
Naslovna 5

VUČKO TEAMS 2024

VUČKO TEAMS je posebna dimenzija takmičenja, kreirana specijalno za timove, bilo da se radi o kompanijama, sportskim klubovima ili neformalnim grupama trkača, u sklopu koje će se ekipe takmičiti na

Više »

SPONSORED BY