20. JUNI 2020.

Bjelašnica, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

20. JUNI 2020.

Bjelašnica, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

20. JUNI 2020.

Bjelašnica, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

Previous
Next

CRVENA STAZA

63 km / +3.400 m / 3 ITRA POINTS

Trail na kojem se moralo dobro paziti kuda se ide, da visinska ne bi otišla preko +4000m. Drugo lice Bjelašnice, stari putevi i još starije legende, kanjon Rakitnice i oštri greben Visočice. Sve to, začinjeno pejzažima koji oduzimaju dah, te stećcima koji vire sa svih strana. Neodoljivo podsjeća na naše pretke što su ovaj trail odrađivali svakim danom za doručak, ganjajući ovčice po planinaskim proplancima.

PLAVA STAZA

37 km / +1.700 m / 2 ITRA POINTS

Idealan trail za one koji žele pokušati sa nešto umjerenijom kilometražom, a opet žele osjetiti uzbuđenje, avanturu, napor i prekrasne vidike. Selo Lukomir kao jedna od odrednica, te Studeni potok i tragovi aždahe daju posebnu notu, te tjeraju na što skoriji završetak. Ipak nije mudro zanoćiti uz sve te priče.

ZELENA STAZA

13 km / + 650 m

Opuštena varijanta sa sve i svakog, bez prevelike visinske razlike i sa ugodnim ambijentom i stazom. Trail je trčljiv, ali omogućava i klasičan planinarski pristup te uživanje u prirodi u opuštenoj kružnoj turi. Za sve koji bi voljeli probati ali misle da ne mogu, ali i one kojima su ove distance takmičarske ili jednostavno žele odraditi jači trening.

Naslovna 7

Smještaj

Za sve učesnike Vučko traila i njihovu pratnju, organizator je dogovorio popuste za smještaj u slijedećim objektima..

GLAVNI SPONZOR

PROJEKAT PODRŽALI

Close Menu