19. JUNI 2021.

Bjelašnica, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

19. JUNI 2021.

Bjelašnica, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

19. JUNI 2021.

Bjelašnica, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Previous
Next

CRVENA STAZA

61 km / +3.700 m / 3 ITRA POINTS

Trail na kojem se moralo dobro paziti kuda se ide, da visinska ne bi otišla preko +4000m. Drugo lice Bjelašnice, stari putevi i još starije legende, kanjon Rakitnice i oštri greben Visočice. Sve to, začinjeno pejzažima koji oduzimaju dah, te stećcima koji vire sa svih strana. Neodoljivo podsjeća na naše pretke što su ovaj trail odrađivali svakim danom za doručak, ganjajući ovčice po planinaskim proplancima.

PLAVA STAZA

35 km / +1.800 m / 2 ITRA POINTS

Idealan trail za one koji žele pokušati sa nešto umjerenijom kilometražom, a opet žele osjetiti uzbuđenje, avanturu, napor i prekrasne vidike. Selo Lukomir kao jedna od odrednica, te Studeni potok i tragovi aždahe daju posebnu notu, te tjeraju na što skoriji završetak. Ipak nije mudro zanoćiti uz sve te priče.

ZELENA STAZA

13 km / + 610 m

Opuštena varijanta sa sve i svakog, bez prevelike visinske razlike i sa ugodnim ambijentom i stazom. Trail je trčljiv, ali omogućava i klasičan planinarski pristup te uživanje u prirodi u opuštenoj kružnoj turi. Za sve koji bi voljeli probati ali misle da ne mogu, ali i one kojima su ove distance takmičarske ili jednostavno žele odraditi jači trening.

Naslovna 6

Otvorene prijave za VT 2021

Prijave za  Vučko Trail 2021 zvanično su otvorene. Peto po redu izdanje trke, održat će se u subotu 19. juna 2021. godine na Bjelašnici i

Naslovna 7

Prenos startnina iz 2020.

Ukoliko ste se prijavili i platili startninu za Vučko Trail 2020, koji je zbog više sile morao biti otkazan,  a odabrali ste da prijavu prenesete

Naslovna 8

Smještaj

Za sve učesnike Vučko traila i njihovu pratnju, organizator je dogovorio popuste za smještaj u slijedećim objektima..

SPONZORI